Mariazeller Bürgeralpe 4K - trail no. 5 with Leo (GoPro Hero4 Black)

Logo Mariazeller Bürgeralpe 4K - trail no. 5 with Leo (GoPro Hero4 Black)
Logo Mariazeller Bürgeralpe 4K - trail no. 5 with Leo (GoPro Hero4 Black)

Mariazeller Bürgeralpe 4K - trail no. 5 with Leo (GoPro Hero4 Black)

7 years ago

Mariazeller Bürgeralpe trail no. 5 with GoPro Hero 4 Black
music: Omnia - Ultra (Extended Mix)

Lyžiarske stredisko sa nachádza na kopci Bürgeralpe nad mestečkom. Je to iba necelých 1300 metrov vysoký kopec, ale zato ponúka nádherné výhľady do okolia. Nachádzajú sa tu zjazdovky všetkých typov. Najlepšie je zaparkovať na parkovisku v časti St. Sebastian pri Spar-e na veľkom parkovisku, ktoré slúži tiež pre potreby lyžiarskeho strediska. Odtiaľto vás vyvezie na vrchol štvorsedačková lanovka. Všetky lanovky končia na vrchole, takže stratiť sa je skoro nemožné. Ak sa vydáte dole po zjazdovke označenej číslom 1, čaká vás veľmi príjemná ťažká (čierna) zjazdovka, alebo číslom 2 stredne ťažká (červená), dostanete sa späť na spodnú stanicu štvorsedačky. Tieto dve zjazdovky sú to najlepšie čo stredisko ponúka. Z vrcholu je tiež možné ísť po zjazdovkách číslo 4, ľahká (modrá) a číslom 8 stredne ťažkou (červenou). Sú to skôr menej náročné zjazdovky. Obe sa stretávajú pri ďalšej štvorsedačke, ktorá vás tiež vyvezie na vrchol strediska. Alebo sa dá pokračovať dole do dediny modrou, v podstate zvažnicou na kabínovú lanovku, ktorá vás taktiež vyvezie na vrchol. Nevýhodou je že ide o kyvadlovú lanovku, čiže čakanie na kabínu je trocha dlhšie. Na vrchole je ešte jeden malý svah, obsluhovaný kotvovým vlekom. Ostatné zjazdovky sú v podstate zvažnice, ktoré nestoja za pozornosť. Ešte tu je aj Rodelbahn (sánkarská dráha), ktorá vedie z vrcholu do dediny. Sánky si je možné požičať v spodnej stanici kabínovej lanovky. Na vrchole sa dá občerstviť v panoramatickej reštaurácii Berggasthof, s vonkajším bufetom. Alebo v útulnej Edelweisshütte, ktorá sa nachádza asi 50 metrov v lese pri rozhľadni Erzherzog Johann Warte. Túto možnosť vrelo odporúčam.
Lyžiarske stredisko v Mariazell nie je moc veľké, ale zato poteší rodiny s deťmi a menej skúsených lyžiarov. Do strediska neprúdia masy lyžiarov, takže zjazdovky a vleky nie sú preplnené. Nádherné výhľady a dobrá gastronómia pripravovaná predovšetkým z domácich surovín stoja zato. Mestečko Mariazell ponúka tiež výbornú gastronómiu a nevšedný svätý kľud. Rozhodne sa oplatí toto miesto navštíviť.

Snow and fun for all the family is the motto at the Mariazeller Bürgeralpe. Guests can choose from 9 slopes over a total of 11 km catering to all levels of skiing expertise. From pros to beginners, our slopes, which have been tested and awarded the Styrian seal of approval, are perfect for everyone.
A cable car, two four-seater chairlifts, a drag lift and a plate lift guarantee an easy ascent. The spacious, open ski resort means that the Mariazeller Bürgeralpe is perfect for families. Whether you’re negotiating your first turn or a speedy carving curve, the easy to challenging routes are perfect for each family member.
As a partner ski resort of the promotion "ski4school", the Buergeralpe offers discounts and free ski days specifically for students. As a new offers for hikers and ski mountaineers, the Mariazeller Buergeralpe creates the winter hiking trail "Dreiseenblick" and a lighted ski touring track.
The modern snow machines also guarantee snowy conditions from December to March.
A freely accessible WISBI route (How Fast Am I) and the fun slopes for snowboarders round off the resorts diverse range of activities. And, for all those who fancy a bit of a change, we can recommend a ride on the new, 1,700 m long illuminated toboggan run, which ends right by the cable car valley station in Mariazell. Up on the cable car, and down on the toboggan – a fun experience for young and old.
The sporting pleasures are followed by the après ski programme in the mountain guesthouse with its new panoramic winter garden, or alternatively in the Edelweiß Hut or the Sebastiani Woodcutter’s Hut.
Cable car operating times: 9 am – 5 pm, St. Sebastian 4-seater chairlift operating times: 8 am – 4:30 pm